symptomenziekte.be © 2010                   

 

 

ADHD - ADD - MBD

 

 

Men hoort het meer en meer, kinderen met ADHD maar ook met ADD en MBD. Maar niet alleen kinderen hebben hier mee te kampen, ook volwassenen. Kinderen/Volwassenen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) vertonen aandachtsstoornissen, met een hyperactief en vaak storend gedrag, en zijn soms erg impulsief.

Type 1 is ADHD en bevat de combinatie van aandachtsproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit. Dit is het type dat trouwens het meeste voorkomt.

Type 2 is ADD en wordt minder snel herkend, ze vertonen immers minder storend gedrag. Maar ze vallen op door hun dromerigheid, apathisch gedrag en dat ze moeite hebben om met een taak te beginnen en hun aandacht erbij te houden.

Tenslotte bestaat er ook nog de MBD (Minimal Brain Dysfunction), dit is een geringe hersenfunctiestoornis dat mogelijks ontstaat tijdens de bevalling, waardoor het kind zich moeilijk kan concentreren, op alle soorten prikkels uit zijn omgeving overreageert en hyperactief is en leerproblemen ontstaan.

In de fytotherapie zijn er speciaal 5 planten gekend die hier in aanmerking voor komen, apart of in combinatie met elkaar. Deze zijn jatamansi, pepermunt, basilicum, rozemarijn en nootmuskaat.

 

Wenst U een e-mail te sturen met uw opmerkingen, vragen of suggesties?

Stuur deze naar info@symptomenziekte.be

 

 

 

Welke geneeskrachtige planten helpen bij... 

 

geneeskrachtigeplanten.be Ľ

Meer informatie over geneeskrachtige planten die helpen bij geheugenverlies, vergeetachtigheid en de ziekte van Alzheimer.